Frederic Cabanas: Marilyn Monroe

Please scroll down to read the review in English

Frederic Cabanas on espanjalainen Marilynista kiinnostunut mies, joka paitsi on kirjoittanut useamman kirjan Marilynista myös pitää Euroopan ainoaa Marilyn-museota. Hänen kirjansa ovat keräilykappaleita, sillä niitä ei ihan joka kaupassa myydä. Cabanasin Marilyn in Spain on yksi kirja-aarteistani, ja keväällä sain toisenkin kirjan, ytimekkäästi nimetyn Marilyn Monroen.Marilyn Monroe keskittyy Marilyn-kirjoihin. Cabanas on lajitellut ne viiteen kategoriaan:
1) Marilynista kertovat kirjat
2) Marilyniin viittaavat kirjat
3) Marilynin elokuvista kertovat kirjat
4) Romaanit, joissa viitataan Marilyniin
5) Lehdet, jotka on kokonaan omistettu Marilynille

Kirjassa on muutama esipuhe (myös englanniksi) ja sitten alkaa varsinainen luettelo. Kirjoista mainitaan tekijä, painos, ISBN-numero, hinta, kova- tai pehmeäkantisuus, kustantaja ja kieli. Mukana on myös kuvia kirjojen kansista. Luettelo sisältää yli 500 nimikettä, se on tarkka ja kirjan julkaisun aikoihin (1992) se on varmasti ollut loistava opas tarjolla oleviin Marilyn-kirjoihin. Cabanas huomauttaa, ettei luettelo ole täydellinen: se perustuu vain hänen omiin kokoelmiinsa!Cabanasin Marilyn Monroe on kiinnostava pieni opus Marilyn-kirjojen maailmaan. Toivottavasti  siitä julkaistaan vielä uusi, täydennetty laitos, sillä 25 vuoden aikana on ehditty julkaista melko monta Marilyn-kirjaa ja veikkaanpa, että herra Cabanas on täydentäynyt niillä kokoelmiaan.


Frederic Cabanas is a Spanish Marilyn enthusiast, who not only has written several books on Marilyn but also has the only Marilyn Museum in Europe. His books are collectibles, because they're not that easy to find. Marilyn in Spain is one of my most treasured books, and this spring I got another of his books, simply titled Marilyn Monroe.
Marilyn Monroe focuses on the Monroe bibliography. Cabanas has sorted the books into five categories:
1) Books written on Marilyn Monroe
2) Books with reference to Marilyn Monroe
3) Novels of Marilyn Monroe's Films
4) Novels with reference to Marilyn Monroe
5) Full magazines on Marilyn Monroe

The book begins with a preface, acknowledgements, author's note and a short guide on how to read the book. These are all in English as well. After that, the listing begins: not only the title of the book but also the author, edition ISBN number, price, binding, publisher and language are mentioned. There are photos of some of the book covers. It includes over 500 titles, it is precise and when it was first published (in 1992) it must have been a great resource on MM books. Cabanas points out that the list is not complete: it's simply based on his own collection!
Marilyn Monroe by Cabanas is an interesting little book about Marilyn books. I hope there will be a second, revised edition someday because there have been quite a lot of Marilyn books published in the last 25 years, and I'm sure Mr. Cabanas has been adding to his collection.

Comments

Popular Posts