April VeVea: Marilyn Monroe: A Day in the Life

Please scroll down to read the review in English

Tätä kirjaa odotin innolla, joten tilasin sen heti kun se julkaistiin. Se saapui 3. elokuuta, siis samalla viikolla kuin oli Marilynin muistotilaisuus. En kuitenkaan malttanut antaa sen odottaa paria päivää, vaan tempaisin paketin auki ja ilahduin jo kauniista kannesta.


Marilyn Monroe: A Day in the Life on aikajana Marilynin elämästä. Varmasti monet fanit ovat koonneet aikajanoja jossain vaiheessa, mutta on hienoa, että sellainen on saatavana myös kirjana. April VeVea on tehnyt todella tarkkaa tutkimustyötä ja kirja on täynnä luotettavaa tietoa. On helpottavaa, kun ei lukiessa tarvitse koko ajan pohtia, pitäisikö tämänkin tiedon paikkaansapitävyys tarkistaa itse, vaan voi luottaa että kirjailija on tehnyt sen lukijan puolesta. Kirjassa on myös muutamia kuvia.

Kirja on erittäin kätevän kokoinen. Se ei ole valtava, joten sitä on helppo selailla ja tarkistaa, mitä Marilyn teki tiettynä päivänä. On kiinnostavaa nähdä, miten asiat liittyvät toisiinsa; tuntuu todellakin, että kävelee Marilynin jalanjäljissä. Marilyn ei ole vain myytti ja ikoni vaan myös elävä ihminen, joka kirjoitti shekkejä ja tapasi ystäviä.Epäilen, ettei A Day in the Life koskaan pääse kirjahyllyyn asti, koska käytän sitä jatkuvasti. Kirja toimii erinomaisesti hakuteoksena, johon on helppo viitata. Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän kirjaan.I've been waiting for this book to be published, so when it finally was, I ordered it almost immediately. It arrived on August 3rd, during the week when I think of Marilyn even more than usual. I was exited when the lovely cover emerged from the parcel, and I had to start reading it right away.

Marilyn Monroe: A Day in the Life is a timeline of Marilyn's life. I'm sure many Marilyn enthusiasts have compiled their own timelines at some point, but it's great to have on in book form. VeVea has done her research and the book is filled with information that's accurate and reliable. You don't get the feeling that you need to constantly check where the author got this or that information; instead, you feel like you can trust the book. There's also a photo section in the middle of the book.
The size of the book is very handy. It's not too huge so that you can easily check whatever date you need to check. It's easy to find what you're looking for. It's nice to see how things connect together; you really feel like you're tracing the footsteps of a person. Marilyn is not just a myth or an icon, she was also a living person who wrote checks and met friends.
I have a feeling that A Day in the Life is one of those books that never find their way to the bookshelf, because I'm constantly referring to them. It's a great reference book for whenever you need to check where Marilyn was or what she was doing on a certain date.  I highly recommend this book to any student of Marilyn.

Comments

  1. Ooo I haaaaate to be the bearer of bad news, I mean ouch! But yeah April Vevea is sort of a disgusting person. She and her "team" have scammed and bullied someone, and April is a complete bully. Sure, it's an okay book but their behavior is nasty. Quick check on her social media and it's full of foul language and bullying random people and innocents.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts