Haavekirjoja / Dream Books

Please scroll down to read the story in English

Viime aikoina olen listaillut toivekirjoja, eli jo olemassa olevia tai pian julkaistavia Marilyn-kirjoja, jotka kiinnostavat. Tällä kertaa keskityn haavekirjoihin. Haavekirjat ovat nimensä mukaisesti haaveita: niitä ei ole olemassa, mutta olisipa ihanaa jos olisi.

1. Milton Greene & Marilyn Monroe: Black Sitting
Tämä haavekirja kokoaisi yhteen jokaikisen Black Sitting -kuvausten aikana otetun kuvan. Black Sitting -kuvat eivät ole niiden joukossa, jotka ensin mainitsen lempikuvikseni Marilynistä, mutta niissä on aivan oma taikansa.

2. Sam Shaw: Kesä
Tällaisen nimen antaisin kirjalle, jossa olisi kaikki Sam Shawin kesäkuvat - siis ne, jossa Marilyn tanssii ympäriinsä niityllä sinisessä tai valkoisessa kesämekossaan. Kelpuuttaisin mukaan myös ympäri New Yorkia otetut kuvat.

3. Norma Jeane
Kirja, jolle saa keksiä paremman nimen. Tämäkin olisi kuvateos, jossa olisi nimensä mukaisesti runsaasti mielellään harvinaisiakin kuvia Marilynistä ennen kuin hän oli Marilyn. Siis vuosilta 1926-1951 noin suunnilleen. Kuvien lisäksi tässä saisi myös olla mielenkiintoista tietoa noilta ajoilta.

Tässä kolme, jotka tulivat ensimmäisinä mieleen. Onko sinulla haavekirjoja?



Lately I've been talking about the Wish List, which consists of existing Marilyn books that seem interesting. This time I'll concentrate on Dream Books - as the name suggests, they are merely a dream, books that I wish existed.

1. Milton Greene & Marilyn Monroe: Black Sitting
This book would have each and every photo that Milton Greene ever took of Marilyn Monroe during their famous Black Sitting sessions. The Black Sitting photos are not among the photos I first mention when someone asks what my favorite MM photos are, but they have their own special magic.

2. Sam Shaw: Summer
This is how I would name the book that gathered together all the Sam Shaw summer photos - those that feature Marilyn in a field wearing her blue or white summer dress. I'd also accept the photos Shaw took of Marilyn all around New York.

3. Norma Jeane
This desperately needs a better name. Also a photo book, this would contain lots and lots of photos of Marilyn before she was Marilyn, which would be approx. 1926-1951. Rare photos preferred. Also interesting text to accompany the photos would be appreciated.

These are the first three books that came to my mind. Do you have any dream books?

Comments

  1. Tuosta Sam Shawin "kesästä".Hyvin toiveidesi mukainen kirjahan on julkaistu jo vuonna 1979: Sam Shaw- Marilyn in the camera eye.

    -Roosa-

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentista :) Jep, Marilyn in the Camera Eye on sentyyppinen, samoin Marilyn Among Friends. Kummatkin ovat ihania kirjoja (Camera Eyeta miulla ei oo mutta Among Friends on). Haavekirja erottuu näistä sillä, että siinä olisi kirjaimellisesti jokaikinen Sam Shaw's ottama kesäkuva. Niitä kaikkia ei vielä ole julkaistu kirjoissa, mutta netissä niitä pyörii.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Aivan ihana postaus!

    Black Sittingistä ois kyllä mahtava saada oma opuksensa jossain vaiheessa. Näen sen jo sieluni silmin, kuinka tyylikäs ja upea se olisi. :) Tämä varmaan käy toteen jossain vaiheessa, luulisin. Ihme, ettei ole jo toteutettu.

    Itse haluaisin laadukkaan ja kauniin kirjan pelkästään Marilynin kauneus- ja ehostusrutiineista, esim. I Just Want To Be Wonderful: Marilyn Monroe's beauty & makeup secrets. Toki näitä on eri kirjoissa käsiteltykin, mutta mielestäni se on aiheena niin kiinnostava, että ansaitsee oman kirjansa.

    Tiina :)

    ReplyDelete
  5. Marilyn-kauneusopas olisi kyllä ihana :) Ja siulla on sille jo hyvä nimikin!
    Milton's Marilyn -sivustolla oli joskus ennen muinoin keskustelupalsta. Mie kerran mainitsin sielläkin Black Sitting -kirjasta. Eihän sitä koskaan tiedä...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts