Graduaihe kehittyy

Mie aattelin tehhä gradun Marilyn Monroesta. Keskiviikon seminaarissa siitä nyt viimeistään tuli julkinen tieto, kun minä ja kolme muuta esittelimme alkusuunnitelmamme. Muilla oli jo valmista gradurakennetta johdantoineen, teoriaosuuksineen ja niin edelleen, minulla oli kolme sivua lähes tajunnanvirtaista tekstiä. Ei se haitannut. Suhtautuminen graduun oli nimittäin aika positiivista, ja hyvää palautetta tuli monelta suunnalta. Sain vinkkejä mm. mahdolliseen teoriataustaan, joka onkin vähän ollut hakusessa.

Itse aihekin tarkentui vähän. Jos nimittäin haluaisin tutkia Marilynin arjen kaikkia piirteitä hänen koko elämänsä aikana, siihen ei ihan yksi gradu riittäisi. Olen eniten kiinnostunut ruokapuolesta, ja muiden kertoessa graduaiheistaan (kuuntelin kyllä ihan oikeasti, vaikka kirjoitinkin samalla gradupäiväkirjaa!) kirjoittelin muistiinpanoja, kunnes yhtäkkiä ajatus kirkastui. Marilyn Monroen kehitys ruokaihmisenä. Haa. Olisiko siitä graduaiheeksi?

Kuvassa on yksi Marilynille kuuluneista keittokirjoista.




It's my Master's Thesis again. On Wednesday we discussed our projects, and I got really good feedback. No matter how much I want to, I simply can't cover every single aspect of Marilyn Monroe's everyday life from womb to tomb. I have to focus on something, and since I'm very interested in food, I decided that I will concentrate on the development of Marilyn's relationship with food. How her cooking skills improved, what kind of food she cooked, who ate what she cooked, what she liked and didn't like, if she ate out a lot, if someone else cooked for her. I'm so interested!

Pictured is one of the cookbooks that belonged to Marilyn.

Comments

Popular Posts