Bernard: Marilyn - Intimate Exposures

Please scroll down to read the review in English

Seliseliseli. Tässä on ollut muuttoa ja uutta työpaikkaa ja nettiyhteyden hankkimista, mutta nyt toimii. Tästä lähtien blogiin tulee viikoittain jotain uutta. Nyt on viimein vuorossa kirja, jonka hankin jo ennen muutto- työ- ynnä muuta hässäkkää.

Bruno Bernard eli Bernard of Hollywood oli tunnettu pin up -kuvaaja, joka kuvasi myös nuorta Norma Jeanea. Bernardin tytär Susan Bernard on koonnut jo aiemminkin isänsä kuvista kirjoja (sekä Marilynistä että yleisesti pin up -kuvista), mutta Marilyn - Intimate Exposures on niistä tuorein. Se on komean kokoinen ja näköinen kirja, ja sen mukana tulee kirjan takaosassa olevassa taskussa Marilyn-kuva, jonka voi vaikka kiinnittää seinälle.



Osa faneista on paheksunut sitä, että kirjan alkusanoista toisen on kirjoittanut Lindsay Lohan. Mielestäni on kiinnostavaa lukea, miten Marilyn on vaikuttanut nuoren näyttelijän elämään. Valitettavasti Lohanin teksti on hieman rakenteetonta ja hajanaista. Toinen alkusanoista, Jane Russellin muistelmat, on kiinnostavampaa luettavaa.



Teksti ei muutenkaan ole tämän kirjan parhaita puolia. Tämä kirja kannattaa hankkia kuvien vuoksi - vaikka niihinkin liittyy epäselvyyksiä. Kirjassa on sellaisia kuvia, jotka on useaan otteeseen aiemmin todettu toisten valokuvaajien ottamiksi. Bernard on kuitenkin oikeasti kuvannut Marilyniä, ja nämä kuvat ovat todella kauniita. Ne on myös painettu kirjaan kauniisti. Kuvia on aina ruskeatukkaisesta Norma Jeanesta Kesälesken valkeahelmaiseen ikoniin asti. Osa kuvista löytyy useista muistakin kuvateoksista, mutta mukana on harvinaisempiakin kuvia. Lisäksi mukana on Bernardin muistiinpanoja.

Itse hankin tämän kirjan lahjakortilla niin, että hinnaksi jäi vain kymppi. Ei paha hinta tällaisesta kuvateoksesta.



I'm explaining myself again. I was moving, starting a new job and getting an internet connection, but now everything's working like it should be. From now on you can expect weekly updates. And now, finally, the book I bought before all this moving working etc.

Bruno Bernard, aka Bernard of Hollywood was a well known pin up photographer, who also took photos of young Norma Jeane. Bernard's daughter, Susan Bernard, has compiled several books (both solely about Marilyn and general pin up photos) of his father's photos, but Marilyn - Intimate Exposures is the most recent one. It's a big, beautiful book, and with it comes a photographic print you can hang on your wall.


Some Marilyn fans have resented the fact that the other foreword was written by Lindsay Lohan. I don't have a problem with it, as it's interesting to read how a modern day actress was inspired by Marilyn. Unfortunately Lohan's text lacks structure. The other foreword, by Jane Russell, was a better read.


Overall, the text isn't the best aspect in this book. You should get this book for the photos - even though there are some mysteries regarding photos as well. There are some photos which have previously been attributed to other photographers several times. But Bernard has really taken photos of Marilyn, and these photos are beautiful and they have also been printed beautifully. We can see the transformation from brown haired Norma Jeane to the blonde icon on the subway grate. You will have seen some of the photos in other books, but there are also rarer shots. Bernard's notes are also included.

I got this book using a gift card so that I ended up paying only 10 euros. Not bad for a book like this.

Comments

Popular Posts