Mike Evans: Marilyn Handbook

Toisena rästikirjana oli Mike Evansin Marilyn Handbook. Kirja on suorastaan herkullisen näköinen: pieni mutta paksu, kiiltävä kansi ja runsaasti kuvia. Mutta miten käy kakulle, joka on päältä kaunis...



Ihan hyvin tässä tapauksessa. Handbook on varsin mainio kirja. Sisäkansilla on aikajana, ja kirja on jaettu kuuteen lukuun. Lukujen nimet ovat 1. Orphan child, teenage bride 2. Glamour girl, Hollywood hopeful 3. Pinup queen, movie star 4. Divorce, the Method and Miller 5. Triumph and tragedy 6. Icon and legend. Marilynin elämä käydään siis tyypilliseen tapaan läpi aikajärjestyksessä. Viimeinen luku on omistettu Marilynin elämälle kuoleman jälkeen; legenda elää edelleen.

Kuvia on kirjassa todella runsaasti. On sekä mustavalko- että värikuvia, kuvia elokuvista, tapahtumista, kuvauspaikoilta, tunnettujen valokuvaajien kuvia, paparazzi-nappauksia, kansikuvia... Eivätkä kaikki kuvat ole niitä samoja vanhoja. Kirja toimii siis erinomaisesti kuvateoksenakin.



Muutamia pieniä virheitä tekstistä löytyy, joten käsikirjaan ei aina voi aukottomasti luottaa. Andre de Dienesin etunimi kirjoitetaan toistuvasti Andres, ja muitakin vastaavanlaisia virheitä esiintyy. Pääpiirteissään teksti on kuitenkin hyvää. Tekstin seassa on myös lausahduksia sekä Marilyniltä itseltään että hänet tunteneilta ihmisiltä. Kirja sisältää myös ohjaaja Roy Ward Bakerin, valokuvaaja Bob Willoughbyn sekä valokuvaaja Cecil Beatonin avustajan Ed Pfitzenmeierin haastattelut.

Kirjan valtteja ovat siis sen söpöys, sopiva koko, runsas kuvitus sekä mielenkiintoinen tieto. Suosittelen.



The second book that has been waiting for a review was Marilyn Handbook by Mike Evans. It looks delicious: small but chunky, with a shining cover and lots of pictures. But is it as good as it looks?



You can relax: the book is good. There's a timeline, and the book is divided into six chapters: 1. Orphan child, teenage bride 2. Glamour girl, Hollywood hopeful 3. Pinup queen, movie star 4. Divorce, the Method and Miller 5. Triumph and tragedy 6. Icon and legend. The book tells the story of her life in chronological order as it's typically done. The last chapter deals with her life after death; how her legend still lives on.

There are a lot of pictures in this book. There are black and white as well as color photos, photos from movies, events, movie sets, photos taken by famous photographers, paparazzi shots... And not all the pictures are the same old ones. The book works well as a picture book.



Some little mistakes can be found in the text. The first name of Andre de Dienes is constantly spelled Andres, and other similar mistakes exist as well. But the text is still good. There are also quotes by Marilyn and the people who knew her. It also includes interviews with the director Roy Ward Baker, photographer Bob Willoughby and Ed Pfitzenmeier who was photographer Cecil Beaton's assistant.

The book is cute, perfect size, has lots of photos and interesting information. I recommend it.

Comments

  1. Tämä on kyllä harvinaisen suloinen ja jotenkin herkullinen kirja :D Hyvä ostos justiinsa sisältönsä vuoksi; paljon informaatiota (+ koin että asiat on helposti navigoitavissa, jos kirjasta voi niin sanoa lol). Ja kuten jo mainitsitkin arvostelussasi niin kuvat on todella hyvin valikoitu myös mun mielestä.

    Mä pidän erityisesti myös tämän kirjan loppuluvusta, koska en ole ainakaan itse kauheasti törmänny tähän aiheeseen Marilyn kirjoissa ja mun mielestä on mielenkiintosta tarkastella sitä, miksi Marilyn on yhä edelleen niin suosittu (ellei suositumpi) ja kuinka hänestä on tullut kaltaisensa legenda. Ja kivoja kuvia oli valikoitu jälleen tähänkin kappaleeseen esimerkiksi Christie's Auctionista, joita en ole muualla nähnyt.

    Lopuks vielä: tsemppiä sulle blogin kanssa, Sirkku ;) Tää on hieno!

    ReplyDelete
  2. Tänk juu ja samoin siulle siun hienon blogin kanssa :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts